Peren - Conference

De Conference is een tamelijk grote handpeer met veel roest en is vanwege de goede bewaarbaarheid het in België meest geteelde ras.

Het sappige vruchtvlees is licht oranje en zoet. De schil is hard. Het ras is een Engels perenras dat in 1894 in de handel kwam en waarmee in Nederland al meer dan 65 jaar ervaring is. De kweker van het ras is de Engelsman T. Rivers uit Sawbridgeworth, Hents, en het is al vóór 1885 ontstaan uit een vrije bestuiving van het ras Léon Leclerc de Laval.

Conference is smaakvol en draagt zeer gemakkelijk en rijk, ook zonder bestuivers in de buurt. Conference kan gemakkelijk biologisch geteeld worden in particuliere tuinen. Het grote voordeel van dit ras is de lange afzetperiode, omdat het lang bewaard kan worden en tijdens de bewaring de smaak goed behouden blijft.

De groei van de boom is vrij sterk. Als tussenstam geniet Doyenné du Comice de voorkeur, met als onderstam Kwee MC. De bloei is vroeg en het ras kan zichzelf bestuiven en zet makkelijk parthenocarpe vruchten. Hierdoor worden na nachtvorstschade toch nog vruchten gevormd.

Bron : Wikipedia ®